Bekijk de galerij “Licht, ruim… en iets met water”

“Licht, ruim… en iets met water”

Nieuwbouw halfopen

Een functionele inrichting met veel licht en ruimte staat centraal in deze halfopen nieuwbouw.

Krachtlijnen (volgens de architect)

1. Een halfopen bebouwing maar toch zeer ruimtelijk en open door de aanwezigheid van een vide.

2. De woning is zeer open naar de tuin, maar naar de straatkant toe garandeert ze de nodige privacy.

Architect

Architect Anja Vissers – 014 55 23 10

Het eerste idee van het koppel was om een groot appartement met dakterras te bouwen. Een idee dat ze echter al snel lieten varen. “Omdat aan het plan te veel bouwtechnische beperkingen gekoppeld waren”, vertelt Gunther. “Als men zo veel geld uitgeeft en toch zo beperkt wordt, dan hoefde het voor ons niet meer.” En dus gooide het koppel het over een andere boeg. Ze kochten een lap grond in Turnhout en kozen voor een halfopen woning. Van meet af aan was duidelijk dat ze twee dingen echt belangrijk vonden: voldoende licht en ruimte. “En iets met water, in de tuin…”

“Tijdens het openhuizenweekend Mijn Huis Mijn Architect kwamen we in contact met architect Anja Vissers uit Herentals. We kregen onmiddellijk een goed gevoel en konden ons volledig vinden in haar ontwerpen. Vooral de aandacht voor het sobere, het strakke en de nadrukkelijke aanwezigheid van ruimte en licht spraken ons ten zeerste aan.” En precies dat is ook het credo van Anja Vissers. “Ik probeer een tijdloze architectuur na te streven, met strakke lijnen, sobere materialen en nadruk op licht en ruimte.”

Tot hun grote tevredenheid konden Gunther en Carine tijdens de hele duur van het bouwproces rekenen op de raad en de nadrukkelijke aanwezigheid van de architect. “Anja Vissers nam het hele ontwerp van de woning voor haar rekening en eigenlijk hebben wij daar achteraf niet veel meer aan veranderd.”

Dirk De Mesmaeker

De volledige tekst en plannen vindt u in nummer 346 van Ik ga bouwen, dat momenteel in de boekhandel ligt.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels