Louis Tobback wint één van de Belgian Building Awards

Nieuws

Tobback kreeg de prijs Cultureel Erfgoed. De Franse architect Christian de Portzamparc heeft woensdagavond de International Award gewonnen tijdens de "prijzenavond" op Batibouw.

De Franse architect Christian de Portzamparc heeft woensdagavond de International Award gewonnen tijdens de “prijzenavond” op Batibouw.

De prijs werd uitgereikt in het kader van de Belgian Building Awards, een organisatie van Batibouw, in samenwerking met de Confederatie Bouw, Top Bouw (Immotrends), Bouwkroniek en de Orde van Architecten.

De Franse architect ontwierp in België onder meer het Hergé-museum in Louvain-la-Neuve. In 2008 won het atelier van de Portzamparc ook de internationale stedenbouwkundige wedstrijd voor de heraanleg van de Europese wijk in Brussel.

Architectuur Awards

Nog binnen de Belgian Building Awards werden de Architectuur Awards uitgereikt. Het project P.NT2 in Brussel, van Bob361 Architecten, kwam daar als winnaar uit de bus in de categorie “residentieel gebouw”.

Dierenartsenpraktijk Melpertuus in Heusden, door architecten De Vylder Vinck Tailleu, won in de categorie “bedrijfsgebouw”.

De Prijs Cultureel Erfgoed ging naar de stad Leuven, verpersoonlijkt door burgemeester Louis Tobback. Het architectuurbeleid, dat hedendaagse architectuur integreert in de oude stad, viel in de smaak bij de jury.

Innovation en Design Award

De Innovation Award kende twee winnaars: Van Laere uit Zwijndrecht (voor de ontwikkeling van een alternatieve techniek voor de aanleg van kaaimuren) en Strukton Rail Merelbeke (voor de ontwikkeling van software om de procedures voor het plaatsen van rails te verbeteren).

Voorts werd Wienerberger bekroond met een Design Award, met hun KoraSun fotovoltaïsche zonnepanelen, die naadloos geïntegreerd kunnen worden in kleidakpannen.

Keien

Het tijdschrift Bouwkroniek reikte tenslotte zijn “Keien” uit aan de Belgische bouwbedrijven die de afgelopen vijf jaar de grootste groei hebben gekend.

De winnaars waren Cop & Portiers in Les Awirs (categorie “algemene bouwbedrijven en afwerkingsbedrijven”) en Stadsbader in Harelbeke (categorie “grondverzet en wegen- en waterbouw”).

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels