Bekijk de galerij Luchtig ontwerp voor slaapzolder

Luchtig ontwerp voor slaapzolder

Zolderinrichting

In de rubriek 'Trek je plan' nemen we elke maand een ruimte van één van onze lezers onder handen. Deze keer is de zolder van Lies en Simon aan de beurt.

Huidige situatie

Lies en Simon, een koppel twintigers, kochten onlangs een huisje in Gent. Ze zien het pand als een investering waar ze voorlopig even in willen wonen. Als ze op termijn hun gezinnetje uitbreiden, gaan ze op zoek naar iets anders. Toch is dat vandaag nog niet aan de orde. Ze denken nog enkele jaren te wonen in het huis en willen daarom de tweede verdieping eens onder handen nemen. De verdieping bestaat uit een grote en iets kleinere kamer.

De wensen

Er zijn heel wat redenen waarom Lies en Simon niet tevreden zijn van hun tweede verdieping. Allereerst is het “een donker gat”, zoals Lies het zelf zegt. Op het raampje in de slaapkamer na, valt er geen natuurlijk licht binnen. Daarom stelt het koppel voor om het vals plafond tussen de tweede verdieping en de zolder, die nu niet gebruikt wordt, uit te breken. Hierdoor ontstaat er één grote ruimte. Het koppel kan dan het dak isoleren en een dakraam laten steken. Daarnaast hoopt Simon stiekem dat de architecten de extra ruimte zullen gebruiken om een mezzanine te plaatsen. Dan kan hij zijn drumstel, dat al jaren stof staat te vergaren bij zijn ouders, eindelijk een plekje geven. Het is maar de vraag of ook zijn buren dat een goed idee vinden.

Beschrijving

Frank Hooghe gooit de twee bestaande kamers totaal om. De architect maakt er een ruime slaapkamer met inloopkast van. Zowel de deur naar die kast als de deur naar de traphal zijn beiden ingewerkt in de stijlwand bekleed met MDF. Hierdoor krijgt de slaapzolder een serene, rustige sfeer … tot wanneer Simon begint te drummen op de mezzanine. Op die extra verdieping valt heel wat licht binnen. De ontwerper vond immers dat de bestaande raamopening te laag zat. Daarom maakte hij drie nieuwe openingen in de nok. Zo springen de authentieke materialen, de eiken balkenroostering en de gekaleide bakstenenen muren, extra in het oog.

Budget

  • Binnenschrijnwerk: 3.150 euro
  • Dakvlakvensters: 3.000 euro
  • Balkenroostering: 1.200 euro
  • Pleisterwerken: 600 euro
  • Vloer – parket: 3.600 euro
  • Maatwerk – inloopkast: 5.400 euro
  • Schilderwerken: 600 euro
  • Kaleiwerken: 1.350 euro

Totaal*: 18.900 euro
* De prijzen zijn exclusief armaturen, los meubilair en erelonen.

Ontwerp: Frank Hooghe

Ontdek de andere twee ontwerpen van Miquel Serlet en Anes Mellouki in het zomernummer van Ik ga Bouwen (nr. 422)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels