Maak dankzij nieuwe technologie komaf met onaangename geurtjes op het toilet

Maak dankzij nieuwe technologie komaf met onaangename geurtjes op het toilet

Badkamer en wellness

Niemand houdt van onaangename geuren in zijn wc. Maar niet gevreesd: de fabrikanten van sanitaire modules hebben zelf ook nagedacht hoe ze het leven van hun klanten wat frisser kunnen maken. Ze integreren elementen voor geurextractie in het toilet.

Aan de bron

De techniek van geurextractie komt overwaaien uit de keuken. “Niet iedereen beseft echter dat dit ook perfect mogelijk is in het toilet”, geeft Michel De Lombaert, sales manager technology aan. “Een efficiënt extractiesysteem dat in het toilet vervat zit zal vervelende geurtjes bij de bron verwijderen. Uiteraard kan het openen van een raam ditzelfde effect hebben, maar niet iedereen bevindt zich in de mogelijkheid om een raam te plaatsen in zijn toilet. Bovendien gaat er op die manier in de winter heel wat warmte nodeloos verloren.”

Twee soorten filters

De Lombaert: “We werken met drie verschillende systemen, voor elk ervan is de aanwezigheid van stroom wel een minimumvoorwaarde. Dat is belangrijk om mee rekening te houden bij de bouw of renovatie. De geurextractie gebeurt bij het eerste systeem net onder de boord van de wc-pot, waar ook het water uitkomt. Van daar zuigt een ventilator lucht aan en brengt het naar de filter. De actieve koolstoffilter zal alle geurtjes in zich opnemen. De lucht die eraan de zijkant weer uitkomt is helemaal gezuiverd. Je kan aan deze module nog een sanitair blokje toevoegen.”

 

“Het tweede systeem werkt ongeveer op dezelfde wijze en is vervat in de Monolith sanitaire module. Hier kiest men echter voor een keramische honingraatfilter. Iets duurder in prijs, maar gaat wel langer mee. De derde manier kan met de Aquaclean. Dit toilet met douchefunctie kreeg eveneens geurextractie ingebouwd. Terwijl u via de waterstraal gereinigd wordt, zuigt dit toilet de lucht en vieze geurtjes af”, vult de sales manager nog aan.

Kostprijs

Maar deze technologie heeft natuurlijk zijn prijs. “Het zijn vooral mensen die op comfort gesteld zijn die hier bewust voor kiezen. In de toekomst zal hun aantal alleen maar toenemen. Een module voor geurextractie kan in bepaalde gevallen zelfs op een bestaand toilet aangesloten worden, mits de gebruikte elementen recent genoeg zijn. Zo een opzetstuk zal ongeveer 1.600 euro bedragen, maar daar krijg je meer dan alleen geurextractie voor in de plaats. De kostprijs voor de beschreven systemen valt behoorlijk mee”, aldus De Lombaert.

“Het meest eenvoudige systeem dat werkt met actieve koolstoffilter heb je al voor ongeveer 250 euro extra. Met de Monolith krijg je er meer design en functionaliteit bij. Het gaat niet langer om louter geurextractie. Daar bedraagt de prijs ongeveer 800 euro. De Aquaclean ten slotte is ons state-of-the-art toilet met alle mogelijke toeters en bellen voor om en bij de 4.000 euro. Geurextractie maakt slechts een klein deeltje van deze prijs uit”, becijfert De Lombaert. (VC)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels