Maak je terras klaar voor de zomer

Maak je terras klaar voor de zomer

Terras en inrit

Het voordeel van deze mindere zomer? Jij hebt meer tijd om je terras volledig in orde te brengen. Met deze tips is je terras helemaal klaar voor de zomer.

Vandaag de dag is de keuze aan bestratingsmateriaal heel uitgebreid. Zo zijn er sierkasseien, grind, klinkers, tegels en natuurlijk ook natuursteen. Elk materiaal heeft zijn specifieke plaatsingsvoorschriften dus informeer je goed voor je eraan begint. Vooral de plaatsing van natuursteen vergt heel wat voorbereidend werk. Verkies je toch liever hout, ga dan voor een houtsoort met een natuurlijke duurzaamheid van 1 tot 3. Zo weet je dat het is opgewassen tegen buitenomstandigheden.

Afwatering

Belangrijk voor je terras is een vlotte afwatering. De keuze voor een afvoergeul, een afvoerputje onder de buitenkraan en een tegeldeksel bepalen niet alleen de functionaliteit, maar ook de onderhoudsvriendelijkheid en het uitzicht van je terras. Er bestaan hiervoor twee systemen, de afvoergoten en de vloerafvoerputten.

Regelmatig onderhoud

Om jarenlang van je aangelegd terras te kunnen genieten, is een regelmatige onderhoudsbeurt onvermijdelijk. Probeer vooral tijdig het mos te verwijderen en beschadigde klinker te vervangen. Ook een grondige reiniging van de tegels of het beton is noodzakelijk voor de toestand van je terras. (RDM)

 

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels