Maak kennis met dit budgetvriendelijke materiaal tijdens de Week van het Stro

Nieuws

Ecobuild, Ecoconstruction en VIBE organiseren binnenkort 'de week van het stro', waarin de vele voordelen van strobalenbouw in de schijnwerpers gezet zullen worden.

‘De week van het stro’ start op 14 september met een congres rond het thema: “Stro, een innovatieve oplossing voor tertiaire gebouwen”, en dit in één van de mooiste en grootste passiefgebouwen van Europa, namelijk het Bel gebouw op het terrein Tour&Taxis in Brussel.

Congres

Als opwarmertje worden eerst de vele mythes rond strobalenbouw ontkracht. Daarna krijgen internationale sprekers het woord om vanuit hun ervaring en expertise de strobalenbouw voor tertiaire gebouwen in een nieuw daglicht stellen.

Zo heeft Dirk Scharmer, één van de internationale sprekers op dit congres en oprichter van FASBA, een eigen systeem ontwikkeld waarbij de strobalen in een houten frame worden geplaatst. Dankzij deze innovatie is het mogelijk om een strobalen kantoorgebouw van vijf verdiepingen te bouwen. Daarnaast heeft dit systeem ook een gunstige invloed op de bouwsnelheid, de reproduceerbaarheid alsook de algemene toepasbaarheid.

In de namiddag passeren zeven voorbeeldprojecten de revue waarbij elk project zijn eigen focus heeft: van brandveiligheid naar grootschalige woonproject tot plan van aanpak.

Op basis van de vele sprekers en het thema ‘Stro, een innovatieve oplossing voor tertiaire gebouwen’, richt dit congres zich voornamelijk naar beleidsmakers en professionals. Toch is iedereen welkom, want het congres op woensdag 14 september is slechts het startschot.

Druk programma

Op vrijdag 16 september staan twee studiereizen naar inspirerende woonprojecten op de agenda: een busreis neemt de regio Oost-Vlaanderen-Henegouwen voor zich, de andere busreis neemt je mee naar Limburg en Luik.

Ben je nog niet overtuigd? Dan is de opendeurdag op zaterdag 17 september misschien iets voor jou. Particulieren met een strobalen woning en bedrijven met expertise in strobalenbouw openen hun deuren voor nieuwsgierige bezoekers. De hele dag geven deze ambassadeurs van de strobalenbouw geïnteresseerden inspiratie om de sprong te wagen naar een natuurlijke en gezonde woning. Laat je inspireren en kom langs, maar vergeet je wel niet

in te schrijven.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels