Maak uw tuin klaar voor de lente

Outdoor

Nu de eerste zonnestralen tevoorschijn komen, is het weer tijd om aan uw tuin te denken die in het voorjaar een fikse opfrisbeurt verdient. Met deze tips begint u voorbereid aan de lente.

Nu de eerste zonnestralen tevoorschijn komen, is het weer tijd om aan uw tuin te denken die in het voorjaar een fikse opfrisbeurt verdient. Met deze tips begint u voorbereid aan de lente.

Ten eerste begint u met het gazon. Eens de winter voorbij is, kan u het gazon bemesten en maaien, maar enkel als het gras droog is. Een robotmaaier zoals de Honda Miimo kan u hierbij helpen als u tijd wilt besparen.

Als u gazon veel mos bevat of er droog en dun uitziet, is het geen slecht idee om het gazon te verticuteren met een hark of motor, maar dit mag ook pas als het gras volledig droog is.

Planten en bloemen

Ten tweede verdienen ook de planten en bloemen een opknapbeurt. Knip eerst alle dode bloemen en takken weg en begin dan met onkruid te wieden.
Vervolgens kan u al enkele voorjaarsbloemen zoals viooltjes, tulpen en narcissen planten. Als u een vijver heeft, is dit de ideale gelegenheid om de pomp en de filter schoon te maken en alle dode bladeren uit de vijver te halen.

Ten slotte kan u de tuinmeubels al schoonmaken en eventueel voorzien van een nieuw likje verf.

Trends voor in uw tuin

Als uw tuin een opknapbeurt heeft gekregen, wordt het ook tijd om na te denken over wat u de rest van de zomer allemaal wilt doen in de tuin. Wij stellen alvast twee trends voor die u heel wat plezier en ontspanning zullen bezorgen tijdens het leukste seizoen van het jaar.

Outdoor cooking is al enkele jaren aan een serieuze opmars bezig. Naast de klassieke BBQ op kolen of op gas, zijn er ook heel wat bedrijven die een BBQ op elektriciteit aanbieden, zonder de smaak van vers gegrild BBQ-vlees te verliezen.

Onder meer Indu+ stelt daarom een volledig nieuwe lijn voor: MobiCook by indu+. De BBQ werkt op elektriciteit en biedt alle comfort van koken op inductie en grillen op een infrarood bakplaat. Bovendien is de BBQ mobiel en ziet hij er heel hip uit. Daarnaast is er ook Campingaz die het gemak van een BBQ op gas combineert met houtskool om de smaak niet te verliezen. De Bonesco BBQ is dankzij de ingebouwde Quick Start Technologie – gebaseerd op een hogeprestatiegasbrander die geïntegreerd is in de vuurhaard – al na 10 minuten klaar om te bakken.

Ten tweede wordt 2013 het jaar van de moestuin. Moestuintjes in uw eigen tuin, op uw balkon en uw terras zijn hotter dan ooit, want ze sluiten helemaal aan bij de behoefte van jonge gezinnen om meer contact te hebben met de natuur en om eenvoudiger te gaan leven.

Wie meer informatie wilt over de trend ‘Urban Farming’, kan van 12 tot 15 april terecht bij alle tuincentra die meedoen aan het Nationaal Moestuinweekend, georganiseerd door de Belgische Tuincentra Vereniging. Alle tuincentra die toffe producten aanbieden waarmee een doorsnee stadstuin omgetoverd wordt tot een productief tuintje, zullen dat weekend hun moestuinkamer inrichten en enkele bijkomende activiteiten organiseren om nieuwe klanten te prikkelen. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels