Make-over voor oude Gentse stadsbib en AC Zuid

Make-over voor oude Gentse stadsbib en AC Zuid

Nieuws

De stad Gent investeert tot 2020 vijftig miljoen euro om de oude stadsbibliotheek en het Administratief Centrum Zuid te renoveren. Dat maakte schepen van Facility Management Martine De Regge (sp.a) bekend.

Vijf ontwerpteams tekenden in voor de studieopdracht. De tijdelijke vereniging met de Nederlandse architectenbureau’s Kraaijvanger architecten en SAR architecten werden geselecteerd. Vanop het Woodrow Wilsonplein moet het achterliggende Zuidpark opnieuw zichtbaar worden, waardoor een deel van het bestaande AC Zuid verdwijnt.

“Bezoekers worden er onthaald in een attractieve inkomhal met doorzicht naar park en plein”, zegt Martine De Regge. “Alle publieksruimtes bevinden zich op het gelijkvloers voor een optimale toegankelijkheid. Onder de inkomhal, vlakbij de ingang, is een grote fietsenstalling voor bezoekers en personeel voorzien.”

Stadsdiensten

De Gentse burger zal er terecht kunnen voor dienstverlening van onder andere Burgerzaken, Migratie, Wonen, Stedenbouw, Milieu, Economie, Mobiliteit, Onderwijs en Opvoeding. In het voormalige Electrabelgebouw, naast het AC Zuid, zullen de ondersteunende diensten van stad en OCMW gezamenlijk worden gehuisvest.

De architecten werken een gedetailleerd masterplan en voorontwerp uit tegen februari 2017. De opening van het vernieuwde Administratief Centrum is gepland in het voorjaar van 2020. (Belga)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels