Bekijk de galerij Makeover in beeld: typisch Vlaamse keuken wordt lichte ontmoetingsplaats

Makeover in beeld: typisch Vlaamse keuken wordt lichte ontmoetingsplaats

Recht en financiën

De woning van Petra en haar gezin dateert van 1980. Ook de keuken is sindsdien niet meer veranderd: tijd voor iets anders.

Origineel dacht Petra de huidige indeling te bewaren, maar omdat ze graag een keukeneiland wil, is het waarschijnlijk beter om het volume van de berging erbij te nemen. Zo zou de keuken met de helft in oppervlakte toenemen. Dat betekent wel dat alle toestellen een plaatsje moeten krijgen in de ruimte: vaatwasser, grote koelkast, grote diepvriezer, een spoelbak, een combi oven/microgolfoven en een inductie kookfornuis. En er moet nog plek zijn om vier personen te zetten, eventueel in het verlengde van het eiland, al mogen de stoelen niet te hoog zijn. Met het wegvallen van de berging, moet er uiteraard ook voldoende kastruimte voorzien worden. Wat de stijl betreft, geeft Petra de voorkeur aan een landelijke stijl, met natuurlijke materialen.

Interieurarchitecte Clélia Cantillon van Tadam Studio maakte dit ontwerp, de andere twee voorstellen voor Petra’s keuken vind je deze maand in Ik ga Bouwen.

Budget

Vloer, sanitair en elektriciteit: 3.500 euro

Keuken: 10.000 euro

Kast met schuifdeuren: 700 euro

Schilderwerken, deuren, verlichting: 1.000 euro

Totaal: 15.200 euro

Ook een verbouwproject?

Ben jij ook op zoek naar ideëen om een van de ruimtes in je woning onder handen te nemen? Stuur ons dan een plan en enkele mooie foto’s van je slaapkamer, badkamer, woonkamer, zolder,… Vergeet niet de afmetingen en belangrijke aansluitingspunten (plaats van de radiator, wateraansluiting,…) te vermelden. Wie weet halen we jouw project eruit en krijg je, net als Petra, ideeën en advies van onze architecten. Aarzel niet en stuur je project door naar info@ikgabouwen.be.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels