Bekijk de galerij

Maximum versus minimum

Nieuwbouw gesloten

Het project - een eengezinswoning in Brussel - speelt een maximum aan troeven uit, ondanks het nukkige terrein en het beperkte budget. Knap!

Aanvankelijk zag het er allemaal weinig bemoedigd uit. Dit had op een nachtmerrie kunnen uitdraaien, had de sociaal geëngageerde architect geen knop omgedraaid. Het ging hier echter niet om een sociale woning, maar wél om een particulier die droomde van een eigen huis in de stad. En gaan banale standaardwoning met weinig licht. De bouwheer, een kunstschilder, had voor zijn gezin iets anders in gedachten. “Ons project moest er uitspringen: geen mistroostig pand, zoals we er tijdens onze zoektocht een aantal bezochten. Vóór we ons nestje gingen bouwen, hebben we echt de hele stad afgedweild om de juiste plek te vinden.” Hoewel ze nogal krap bij kas zaten, kozen ze uiteindelijk voor een constructie op maat. Een klassieke indeling met drie op elkaar aansluitende kamers was immers niets voor hen. Het project werd dan ook een hele uitdaging voor het jonge stel én voor de architecten die het uitwerkten. Al was het bureau Pierre Blondel Architectes niet aan zijn proefstuk toe en heeft het al heel wat boeiende projecten gerealiseerd met weinig middelen.

Laure Eggericx

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels