Mazout achterhaald? Think again

Mazout achterhaald? Think again

Informazout

In tijden van nieuwe technologie is het verleidelijk om bestaande technologie overboord te gooien. Zelfs politici doen al eens uitspraken die ze later moeten herroepen. Over stookolieketels bijvoorbeeld. Want hebben die nog een toekomst als iedereen de mond vol heeft van fotovoltaïsche zonnepanelen en warmtepompen? Dat hebben ze wel degelijk.

Om te beginnen zijn de ketels van nu minstens 30 procent zuiniger dan de vroegere modellen op mazout. Maar het kan nog beter. Hybride verwarming combineert de stookolieketel met een zonneboiler of een warmtepomp. In België kan je met die zonneboiler 60 procent dekken van je behoefte aan sanitair warm water. En hij kan ook warmte voor je radiatoren of vloerverwarming leveren. Benieuwd hoeveel je daarmee bespaart? De bespaarsimulator van Informazout rekent het snel en eenvoudig voor je uit.

Nieuwe brandstoffen om de CO2-uitstoot met 90 procent te verlagen

Er komen trouwens nog nieuwigheden aan die ketels op mazout een flinke duw in de rug zullen geven. Wat dacht je van koolstofarme vloeibare brandstoffen? Bijvoorbeeld met waterstof behandelde plantaardige olie (HVO) uit rest- of afvalstromen. Nu al lopen er testen met synthetische brandstoffen in bestaande stookolieketels. De resultaten zijn positief. Het potentieel om een CO2-reductie tot 90 procent te realiseren, is veelbelovend.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels