Meer dan 4000 gezinnen participeren opnieuw in samenaankoop energie

Nieuws

De derde editie van Samenstroom heeft dit najaar opnieuw 4.798 geïnteresseerden opgeleverd.

De derde editie van Samenstroom, een gezamenlijk initiatief van de socialistische beweging (sp.a, ABVV en socialistische mutaliteiten) in Vlaams-Brabant en Limburg voor de gezamenlijke aankoop van energie, heeft dit najaar opnieuw 4.798 geïnteresseerden opgeleverd.

Bij de eerste editie vorig jaar schreven 16.300 personen in, bij de tweede editie dit voorjaar 29.309. Dit keer was Eneco de winnaar van de veiling onder de energieproducenten. Ze biedt een significante korting op een jaarcontract elektriciteit en gas van 22,3 procent, en 20,4 procent voor elektriciteit alleen. In 2011 won Essent de energieveiling voor gas- en elektriciteit en Lampiris alleen voor elektriciteit. Dit voorjaar was Essent voor beide de winnaar.

Alle ingeschreven gezinnen ontvangen begin december een vrijblijvend contractvoorstel van Eneco. Bij de tweede editie beslisten uiteindelijk 15.281 van de 29.309 ingeschreven personen effectief over te stappen naar deze energieleverancier. Bedrijven kunnen nog tot 13 februari 2013 inschrijven voor hun eigen energieveiling. Volgend voorjaar volgt de 4de editie van Samenstroom. Die zal opnieuw gepaard gaan met een grote publiciteitscampagne. (Belga/RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels