Meer dan 72.000 bezoekers voor regenachtige ‘Open Wervendag’

Immo, Nieuws

De achtste editie van de "Open Wervendag" heeft zondag meer dan 72.000 bezoekers gelokt, verspreid over 140 werven in Vlaanderen en Brussel. Vooral de interesse in nieuwe bouwtechnieken zoals betonbouw of energiezuinige technieken zoals spouwmuurisolatie was groot, zegt Véronique Vanderbruggen van de Confederatie Bouw.

De achtste editie van de “Open Wervendag” heeft zondag meer dan 72.000 bezoekers gelokt, verspreid over 140 werven in Vlaanderen en Brussel. Vooral de interesse in nieuwe bouwtechnieken zoals betonbouw of energiezuinige technieken zoals spouwmuurisolatie was groot, zegt Véronique Vanderbruggen van de Confederatie Bouw.

De confederatie Bouw organiseerde al voor de achtste keer de “Open Wervendag” waarop 140 bouwwerven worden opengesteld voor het grote publiek. De grote interesse en beleving van de bezoekers was voor vele bouwbedrijven een aangename verrassing. “Ondanks de regen stonden mensen soms meer dan een uur aan te schuiven om toch maar een kijkje te kunnen nemen. Dat was een aangename verrassing voor de bouwbedrijven, die hoe dan ook zeer tevreden waren met deze editie”, aldus Vanderbruggen.

Vorig jaar lokte de “Open Wervendag” nog 78.000 bezoekers. “Door het regenweer en Moederdag hadden we minder bezoekers ingecalculeerd.” Dat een eengezinswoning met spouwmuurisolatie 300 bezoekers trekt, en een betonbouwwoning 700 kijklustigen, bewijst volgens Vanderbruggen dat mensen meer en meer interesse tonen in energiezuinige en nieuwe bouwtechnieken. De werven in Brussel vielen wel wat tegen qua bezoekersaantallen, besluit Vanderbruggen. (BELGA)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels