Meer en soepele energiepremies bij mede-eigendom

Immo, Nieuws

In 2014 kan je hogere premies aanvragen wanneer grotere oppervlaktes moeten worden aangepakt, zoals bij appartementsgebouwen vaker het geval is.

In 2014 kan je hogere premies aanvragen wanneer grotere oppervlaktes moeten worden aangepakt, zoals bij appartementsgebouwen vaker het geval is. Dat schrijft de Confederatie Bouw.

Vanaf dit jaar gelden voor de premies van de netbeheerders voor dak-,zoldervloer-, vloer-, spouwmuur-, buitenmuurisolatie en voor hoogrendementsbeglazing geen maximale bedragen meer. Hierdoor kan je voor grotere oppervlaktes een hogere premie aanvragen. Voor de combinatiepremie voor de gelijktijdige investering in nieuwe ramen met hoogrendementsglas, muurisolatie, zonneboilers en warmtepompen gelden nog maximale bedragen, maar die mogen vermenigvuldigd worden met het aantal woonheden.

Tot nu toe zag het energiebesluit enkel in premies voor de vereniging van mede-eigenaars voor de gemeenschappelijke delen en in premies voor individuele eigenaars/verhuurders/vruchtgebruikers voor de werkzaamheden in de private delen.

Voortaan kan de vereniging van mede-eigenaars ook in geval van een gezamenlijke investering en een gezamenlijke factuur, mits schriftelijk akkoord van alle individuele investeerders, premies aanvragen. De federale wet op de mede-eigendom bepaalt wel nog steeds dat voor dergelijke werken een drie vierde meerderheid van de stemmen nodig is. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels