Meer klachten bij Verzoeningscommissie Bouw

Nieuws

De Verzoeningscommissie Bouw behandelde vorig jaar meer dossiers dan in 2010. Bouwers klagen ook steeds vaker over isolatie.

De Verzoeningscommissie Bouw heeft vorig jaar 120 dossiers behandeld. Dat is een lichte stijging tegenover 2010. Volgens de jaarstatistieken van de Verzoeningscommissie kwamen er 2.779 aanvragen binnen.

De Verzoeningscommissie Bouw behandelt technische geschillen tussen consumenten enerzijds en architecten of aannemers anderzijds. De bedoeling is daarbij dure en lange procedures voor een rechtbank te vermijden. Vorig jaar werd een dossier in 70 procent van de gevallen afgesloten met een verzoening.

Vaker klachten over isolatie

Commissievoorzitter Geert Coene Coene stelt vast dat de verzoeningscommissie in steeds meer contracten vermeld staat om eventuele geschillen te behandelen. “Dat is een goede evolutie”, klinkt het. “De mensen denken blijkbaar al na over mogelijke geschillen voor ze bouwen.” In 2011 werd één dossier op de drie ingediend op basis van een clausule in het contract.

Wat betreft de inhoud van geschillen, valt het op dat die de laatste tijd vaker over isolatie gaan. “Mensen willen zuinig wonen”, zegt Coene. Veel klachten hadden bijvoorbeeld te maken met beglazing. (Belga/TE)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels