Meer woningen met houten structuur in 2012

Meer woningen met houten structuur in 2012

Nieuws

Het marktaandeel van de woningen met een houten structuur is in 2012 gestegen tot 8,08 procent. De meeste huizen met een houten structuur bevinden zich in Vlaanderen. Dat blijkt uit een studie van "Hout Info Bos", het informatieorgaan over hout.

In 2012 is het aantal woningen met een houtstructuur gestegen met twee procentpunt ten opzichte van het jaar ervoor (5,91 pct in 2011). Ongeveer 15 jaar geleden had nog 15 procent van de huizen een houten structuur, maar toch is de organisatie bijzonder tevreden met het huidige marktaandeel. “De sector van de houtconstructie doet het goed”, luidt het bij ‘Hout Info Bos’. “Hout is in de mode, het is een milieuvriendelijk alternatief en is een bijzonder efficiënt bouwmateriaal.”

De meeste huizen met een houten structuur bevinden zich in Vlaanderen, aldus de organisatie. Hoewel er in Vlaanderen minder bedrijven zijn die bouwen met hout, worden er toch meer houten constructies gebouwd. “Het lijkt erop dat de Vlaamse bedrijven vaak enkel met hout werken, terwijl bouwen met hout in Waalse bedrijven vaan slechts een van de opdrachten is”, luidt het. (Belga/LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels