Met welke problemen kan je te kampen krijgen bij laminaat?

Vloeren en plinten

Mogelijke oorzaken zijn hier vocht, het ontbreken van een dilatatievoeg, te lange stroken of een te grote oppervlakte, een te zware belasting.

Mogelijke oorzaken zijn hier vocht, het ontbreken van een dilatatievoeg, te lange stroken of een te grote oppervlakte, een te zware belasting.

Als de vloer bolt, is er hoogstwaarschijnlijk een te zware spanning. Wanneer de kopse kanten opsteken daarentegen, is de spanning te licht. Mogelijke oorzaken zijn hier vocht, het ontbreken van een dilatatievoeg, te lange stroken of een te grote oppervlakte (100 m² uit één stuk is het absolute maximum), een te zware belasting. Mogelijke remedies: haal de plinten weg en maak de vloer rondom overal vrij. Plaats een dilatatieprofiel. Neem de belasting tijdelijk weg of ga extra dilateren.

Als de vloer begint te schotelen, is er duidelijk een vochtprobleem. Kijk de dilatatie na en laat drogen. Als er insijpeling is door slechte verlijming, zijn er geen echte oplossingen voorhanden.

Voortijdige slijtage is te wijten aan een te intensief gebruik. Voorkomen is hier eigenlijk de enige oplossing. Als de oorzaak slijtage langs de rand of aan de kopse kant is, werd de groef waarschijnlijk niet vol verlijmd.

Een matte vloer is te wijten aan een verkeerd onderhoud. De enige remedie is ontvetten met een zware detergentoplossing of met ammoniak.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels