Micro-mortel is een multifunctionele pleister die een ontdekking kan zijn voor je woning

Interieur

Je hoeft het voor je vloerbedekking niet altijd in klassieke materialen te zoeken. Batibouw is een uitstekende gelegenheid om het potentieel van bekledingen te ontdekken waar je misschien nog nooit aan gedacht had. Micro-mortel is er zo een. Een kennismaking.

Decoratieve afwerkingslaag

Met micro-mortel kan je een waterdichte dunne en bovenal decoratieve afwerkingslaag aanbrengen in elke kamer. Niet alleen op je vloer maar evengoed op je wanden, de trap, je meubilair, in de keuken … De firma Beal uit Fernelmont commercialiseert dit product al meer dan 25 jaar onder de naam Mortex. Office manager Barbara Thiry vertelt wat er zo speciaal aan is.

“Deze multifunctionele pleister kan werkelijk op alle minerale oppervlakken geplaatst worden, zowel binnen als buiten. Dat zal de kamer een enorm gevoel van openheid geven en de strakke lijnen zeker versterken. De uitstraling doet een beetje aan effen beton of tadelakt denken. Het materiaal heeft verder zijn sterkte mee. Het kan wel tegen een stootje en is bijzonder krasbestendig. Het werd bijvoorbeeld ingezet bij de renovatie van de metro in Tokyo.”

Perfect voor renovatie

“Daarenboven volstaat een heel dunne laag van het product om een mooie kleur, sterkte, flexibiliteit en ondoordringbaarheid te bekomen. We spreken over lagen van 1 tot 1,5 mm. Dat is bijzonder goed nieuws voor wie aan een renovatieproject met micromortel denkt. Omdat het zo fijn is en zich zo goed hecht op zowat elk oppervlak, kan je er overal mee aan de slag. En zonder het risico dat je aangrenzende oppervlakken of bestaande kozijnen beschadigt. De bekleding pas zelfs op bestaande tegels. Je hoeft je rug dus niet meer te breken met het verwijderen ervan.”

“De waterbestendigheid maakt Mortex perfect geschikt voor badkamers, douches en buitenpleisterwerk. Het hoeft daarom niet te verwonderen dat er al een aantal wellnesscentra hier in België er reeds voor gekozen hebben. Niet alleen water glijdt er zo af, het materiaal kan door zijn sterkte ook heel goed tegen de hitte. Gebruik het dus gerust als bovenlaag van een keukenblad of als spatwand. De mogelijkheden zijn werkelijk legio.”

Kneepjes van het vak

“Hoewel we aanraden om deze micromortel door een professional te laten plaatsen, gaat het technisch zeker niet het petje van de doe-het-zelver te boven. De uitdaging zit hem in het realiseren van het gewenste effect in reliëf. Het uiteindelijke resultaat kan variëren tussen een glad en homogeen tot een meer gestructureerd en genuanceerd oppervlak. Maar particulieren zijn vast en zeker welkom op onze opleidingen om de kneepjes van het vak perfect onder de knie te krijgen.” (VC)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels