Microsoft haalt straks helft van energie uit hernieuwbare bronnen

Microsoft haalt straks helft van energie uit hernieuwbare bronnen

Energiebronnen

Microsoft wil tegen 2018 al de helft van zijn energie uit hernieuwbare bronnen halen. Door de groei van zijn clouddiensten is zijn energieverbruik flink gestegen.

Microsoft zet net zoals andere technologiereuzen zwaar in op clouddiensten. Enorm krachtige datacenters verwerken daarbij een zondvloed aan gegevens, een trend die weleens als de Vierde Industriële Revolutie wordt aangeduid.

“Nu we de kracht van de cloud aanboren om deze uitdagingen aan te gaan, moeten we er ook voor zorgen dat we een verantwoordelijke cloud bouwen”, meldt Rob Bernard, verantwoordelijk voor de milieustrategie van Microsoft, op de Green Blog van het bedrijf.

Revolutie

“Er zullen enorme hoeveelheden energie nodig zijn voor deze door data aangedreven revolutie. De leidende cloudbedrijven hebben een verantwoordelijkheid om dit energiegebruik aan te pakken.”

Microsoft gaat daarom al 50 procent van zijn energie uit wind, zon en waterkracht halen tegen 2018. Begin jaren 2020 moet dat 60 procent worden. En ook nadien moet het aandeel van hernieuwbare bronnen blijven stijgen.

“We zitten al aan 44 procent en hebben eerder dit jaar een nieuwe overeenkomst getekend om 20 megawatt extra zonne-energie op het net te brengen in Virginia”, meldt Bernard. (IPS)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels