Milieubewust design bij NMC

Nieuws

Het Belgisch bedrijf NMC heeft de boot niet gemist als het aankomt op milieubewuste producten. Naast de nieuwe synthetische terrasbekleding, brengen ze op Batibouw een nieuwe collectie uit in het gamma Arstyl.

Het Belgisch bedrijf NMC heeft de boot niet gemist als het aankomt op milieubewuste producten. Ze niet alleen een pionier in de sector van het synthetisch schuim, ook hun nieuwe product NOMAWOOD® is een 100% Belgisch product.

Nagenoeg alle productie-afval wordt binnen de fabriek zelf gerecycleerd. Daarenboven hebben ze ervoor gekozen om elektriciteit te gebruiken die volledig afkomstig is van vernieuwbare bronnen. Naast de nieuwe synthetische terrasbekleding, brengen ze op Batibouw een nieuwe collectie uit in het gamma Arstyl.

ARSTYL® of de hedendaagse stijl
Op Batibouw presenteert NMC een nieuwe collectie in het gamma ARSTYL®, een innoverend assortiment sierlijsten en rozetten die stijl met technisch vernuft combineren. Of ze nu bedoeld zijn om een probleem op te lossen of juist de aandacht te trekken, deze producten geven een persoonlijke toets aan elke inrichting.

De sierlijsten van ARSTYL® werden ontworpen in samenwerking met de ‘Ecole des Arts de Saint-Luc’ in Luik. Ze innoveren door in te spelen op onderlinge verbanden en modules. De hedendaagse of klassieke toepassingen worden daardoor alleen maar veelzijdiger. De sierlijst verlaat zijn traditionele rol en wordt een modern element waarbij rozet en profiel één worden. De muren worden voorzien van reliëf, de plafonds worden verdeeld en de volledige ruimte schittert in zijn drie dimensies.

De nieuwe collectie is niet alleen esthetisch innoverend: ook de technische eigenschappen bieden een stevige meerwaarde. De sierlijsten zijn hol en kunnen kabels of kleine foutjes aan het oppervlak bedekken. Aan de achterzijde van de rozet is een graadverdeling per 5 graden voorzien waardoor het snijden en installeren vlot en gemakkelijk verloopt.

Door sierlijst, rozet en plinten te combineren kan men reliëflijnen creëren die een ruimte doorkruisen zonder beperkingen op de afmetingen. Plafonds en muren worden samengebracht en vormen samen een unieke vloeiende lijn. Met deze elementen zijn meer dan 100 verschillende combinaties mogelijk. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels