Bekijk de galerij

Minimalistisch interieur, karaktervol exterieur

Nieuwbouw open

Door slim met de volumes te spelen kan deze woning bogen op een groot ruimtegevoel en stroomt er langs alle kanten natuurlijk licht binnen.

Door slim met de volumes te spelen kan deze woning bogen op een groot ruimtegevoel en stroomt er langs alle kanten natuurlijk licht binnen. Een doordachte keuze van de materialen en de afwerking verleent de woning bovendien een bijzonder karakter.

Raf Wouters en Anneleen Wambeke vormen samen Wouters & Wambeke architecten. Dankzij enkele opdrachten in deze nieuwe verkaveling in Blankenberge viel hun oog op dit perceel. Hoewel dat zelf eerder klein was en de oriëntatie niet op het zuiden gericht was, sprak het open uitzicht over de uitgestrekte polders hen onmiddellijk aan.

Om daar optimaal van te kunnen genieten en toch de nodige privacy te garanderen, besloot het architectenkoppel om het niveau van de aan de straatkant gelegen living te verhogen. En dus werkten ze met een splitlevelconcept, waarbij alle leefruimtes in elkaar overlopen. Daardoor kan je op verschillende plekken in het huis 360 graden in het rond kijken, wat tot een erg ruim en open gevoel leidt. Bovendien bevordert dat het contact tussen de bewoners, en valt het zonlicht altijd wel ergens rechtstreeks in huis binnen.

Elien Haentjens

De volledige tekst en plannen zijn te vinden in nummer 362 dat nu in de winkel ligt.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels