Mobiele wanden helpen ruimte op te delen

Mobiele wanden helpen ruimte op te delen

Binnenwanden, Nieuws

Vandaag hebben heel wat leefruimtes ook een bureau of speelhoek voor de kinderen, is er in de logeerkamer een computerhoek of is de open keuken liefst niet altijd een open keuken. Want vaak zijn die aparte hoekjes niet altijd even opgeruimd, of wenst u privacy. Er bestaan tegenwoordig tal van creatieve, mobiele ruimtescheidende oplossingen die nog mooi ogen ook.

De lichte scheidingswanden of kamerschermen bestaan in allerlei materialen, vormen en kleuren. De wanden zijn vaak mobiel en dus handig om vandaag de zone tussen de werkruimte en de zithoek in de leefruimte af te schermen, en morgen eventueel de speelhoek van de kinderen aan het gezicht te onttrekken wanneer u bezoek ontvangt. Of u kunt ze gebruiken om ongewenste inkijk van voorbijgangers te weren.

Verschillende fabrikanten en zelfs ontwerpers hebben zich gewaagd aan de ontwikkeling van dergelijke kamerschermen. Een mooi voorbeeld daarvan is de roomdivider Lightfacet van het jonge Nederlandse duo Bas van Leeuwen en Mireille Meijs (Bloomming), die een spel van licht en schaduw mogelijk maakt. De aaneengeschakelde diamantvormen van kunststof kunnen elk afzonderlijk geopend of gesloten worden. Dit laat toe de meest creatieve patronen in het scheidingselement te brengen.

Creativiteit troef

Het Belgische Buzzispace ontwierp met BuzziBlinds dan weer speelse kamerschermen waarmee meer of minder openheid kan gecreëerd worden. Het spel is dubbelzijdig: hoeveel wil jij van je omgeving zien? Hoeveel laat jij aan hen zien? Ontwerper Alain Gilles baseerde zich voor de roterende, akoestische schermen onder meer op de buitenzonwering die de Braziliaanse architect Oscar Niemeyer ontwierp voor zijn modernistische gebouwen in Brasilia.

Nog een stapje verder gaan de mobiele – en dus verplaatsbare – wanden. U rolt de wand gewoon naar de plaats waar hij nodig is. Een variant op die verplaatsbare systemen is de mobiele glazen wand. Dat is niet meer of minder dan een frame met een glazen opvulling en wielen onder. De brede poten zorgen voor de nodige stabiliteit. Het glas kan gekleurd zijn, voorzien van een print enzovoort. Kortom, uw creativiteit bepaalt de grens.

Tim Vanhove

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels