Mobiele werkunit van Belgisch ontwerpbureau bekroond met twee internationale awards

Mobiele werkunit van Belgisch ontwerpbureau bekroond met twee internationale awards

Nieuws

Een werkplek hoeft niet groot te zijn om te inspireren en rust uit te stralen. Dat bewijst de architecturale installatie Dojo Wheels van het jonge ontwerpbureau FIVE AM uit Kortrijk. Met Dojo Wheels brengt FIVE AM een verfrissende interpretatie van het hedendaagse kantoor. Met succes, want het kersverse project werd onlangs bekroond met twee internationale awards.

Dojo Wheels is een mobiele werkunit of dojo die kan fungeren als functionele kantoorruimte en professionele werktool. ‘Deze installatie weerspiegelt uitstekend onze kijk op werken vandaag, op je eentje of met anderen. De set-up kan in een handomdraai aangepast worden naar uiteenlopende invullingen. De centrale oppervlakte kan dienen als bed, fauteuil met tafel of tafel met zitbank’, aldus Olivier Caluwier, co-owner van FIVE AM.

 

‘Dojo Wheels kan ingezet worden tijdens brainstorms, vergaderingen en individuele werkmomenten, alleen of in groep. Dojo Wheels speelt in op de behoeften van de generatie van vandaag en biedt een nieuwe, kwaliteitsvolle manier van werken’, voegt Mathieu Bellens, tweede co-owner van FIVE AM eraan toe. Anders gezegd, deze mobiele werkplek is een inspirerende en professionele werkplek voor jonge ondernemers, digitale nomaden en creatieve duizendpoten. Je installeert je waar je wil, in een stad, aan de rand van een bos of vlakbij een strand.

 

Dankzij een slimme indeling creëert Dojo Wheels een open gevoel, ook al is de caravan niet erg groot. De tafel is makkelijk op te stellen en op te bergen. De fauteuil kan in een knip opengeklapt worden tot bed. Ook aan praktische details als voldoende bergruimte en digitale faciliteiten werd er gedacht. Bovendien koos FIVE AM bewust voor een licht interieur en luchtige inkleding, wat de ruimte optisch groter maakt.

 

Hoe het begon? FIVE AM werd geprikkeld door een duffe, donkere caravan uit de seventies en zag het als een uitdaging om het stoffige vehikel nieuw leven in te blazen. Niet zonder resultaat: de slimme make-over leverde FIVE AM de voorbije maanden twee internationaal geroemde awards op. Dojo Wheels werd bekroond met de German Design award en de Architizer A+ award. De mobiele unit is nu ook te bezichtigen op Interieur 2016 in Kortrijk.

 

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels