Bekijk de galerij

Modern en traditioneel hand in hand

Nieuwbouw open

Om deze woning perfect te laten integreren in een traditionele wijk in de provincie Luxemburg, heeft architect Olivier Becker ingezet op volumes en materialen.

Om deze woning perfect te laten integreren in een traditionele wijk in de provincie Luxemburg, heeft architect Olivier Becker ingezet op volumes en materialen. Hij wilde zeker geen oude materialen nabootsen! Het huis bestaat uit pure en eigentijdse lijnen, wat het onderscheidt van de naburige huizen.

Een modern huis bouwen in een traditionele wijk in de provincie Luxemburg zonder de buren te choqueren… Dat was aanvankelijk de uitdaging voor de eigenaars van deze woning en hun architect Olivier Becker.

Spel van volumes

In deze dorpse straat in de buurt van Aarlen zijn de huizen doorgaans erg hoog en niet diep, en liggen ze parallel met de rijbaan. Om niet uit de toon te vallen, heeft de architect zich geïnspireerd op hun volumetrie, maar tegelijkertijd het huis aangepast aan de behoeften van de bewoners.

De woning staat op dezelfde lijn als de naburige huizen en past perfect bij de tweewoonst ernaast. Met het verschil dat deze woning uit twee elementen bestaat: een klassieker element in natuursteen, waaruit een moderner element in hout uitspringt, met carport en technische ruimte. Het eerste element is bekleed met natuursteen van Fontenoille, gemetseld met dichte voegen en soms zelfs droog gestapeld voor een moderne look. Door het tweede element, bedekt met behandeld cederhout, loopt een betonnen vloer doorheen. “Beton is een ruw, industrieel materiaal dat het monotone van de natuursteen en het hout doorbreekt”, verduidelijkt de architect. “De twee volumes bestaan uit materialen die harmonieus in het landschap passen, maar door de opbouw ervan was het mogelijk om een zekere dynamiek te creëren.”

Léa Bierlin

De volledige tekst en plannen vindt u in nummer 354 van Ik ga Bouwen, dat momenteel in de boekhandel ligt.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels