Moderne badkamervloeren

Moderne badkamervloeren

Badkamer en wellness

Moderne badkamervloeren lijken in niets meer op de mistroostige tegels of het balatum van weleer. De keuze is enorm groot. Hier zijn alvast enkele inspirerende materialen.

Moderne badkamervloeren lijken in niets meer op de mistroostige tegels of het balatum van weleer. De keuze is enorm groot: duurzame en tijdloze natuursteen, zacht parket in bamboe, prachtige mozaïeken in glaspasta of modern vinyl. Stuk voor stuk materialen die getuigen van veel goede smaak en dynamisme van de fabrikant. Hier zijn alvast enkele inspirerende materialen.

Natuursteen en tegels

Harde vloeren zijn veruit het populairst. Logisch, omwille van de grote variatie op het vlak van vormen, kleuren, afwerkingen, oppervlaktebehandelingen en prijsklassen. Voor elk type vertrek bestaat er wel een vloer. Of ze nu neutraal van kleur of heel kleurrijk zijn, dit soort vloeren laat zich moeiteloos met andere materialen combineren.

Los van hun zuiver esthetische aspecten, moeten badkamertegels in de eerste plaats sterk zijn en voorzien van een antisliplaagje. Faiencetegels komen dus niet in aanmerking: ze zijn te fragiel en enkel geschikt voor muren. Gepolijste materialen zijn dan weer te glad en kunnen valpartijen veroorzaken.

Geef veeleer de voorkeur aan natuursteen met licht reliëf, mo-zaïeken of keramische tegels in een matte of lichtglanzende afwerking. Goed geslepen en maatvaste tegels maken een plaatsing met fijne voegen mogelijk, wat de kwaliteit van de afwerking ten goede komt. Zorg echter voor een waterdichte onderlaag en naadloze aansluitingen tussen muren en vloeren.

Soepel, maar duurzaam…

Soepele vloeren zijn gemakkelijk te plaatsen en heel erg in trek voor wie op zoek is naar een snelle en goedkope oplossing voor de renovatie van de badkamer of in het geval van een huurpand. Het betere vinyl ziet eruit als hout, natuursteen of tegels óf vertoont originele motieven. Het is bestand tegen krassen, schokken en ultraviolette stralen. Net als bij tegels garandeert een goed gestructureerde afwerking meer veiligheid.

Kurk is waardevol omwille van zijn geluidsisolerende kwaliteiten, soepelheid en warme uitstraling. Sommigen blijven zweren bij tapijten. Seagrass is een goed alternatief in vochtige vertrekken, al genieten 100 % synthetische tapijten de voorkeur. Sommige tapijten zijn hoogtechnologische producten en daarom behoorlijk duur.

Marie-Claire Regniers

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels