Muurdecoratie om van te snoepen

Interieur

Steeds meer spelen muren een actieve rol in de inrichting van je huis. Niet enkel de kleur waarin je ze verft is belangrijk voor de sfeer van je interieur, ook allerlei accessoires aan die muren geven je woning persoonlijkheid.

Posters

De poster is aan een flinke revival bezig. Je vindt ze van A4-formaat tot muurbedekkende grootte, minimalistisch of in barok-stijl. Een velletje papier is vaak al genoeg om je hele interieur te laten herleven.

Rekjes

Dankzij de opkomst van Scandinavisch design zijn we ook van open opbergsystemen gaan houden. Servies, boeken en zelfs prulletjes mogen tentoon gesteld worden en zéker als het gebeurt in een minimalistisch Tomado-rekje.

Stickers

Wie niet sterk is, moet slim zijn. Ofte: wie zijn of haar muren wil updaten, maar er niet veel tijd aan wil besteden, mag zich gelukkig prijzen met de populariteit van muurstickers. Je kan kiezen voor kleine accenten of muurbedekkende stickers.

Magneet- en bordverf

Een leuke manier om van je muur een praktisch gebruiksvoorwerp te maken, is ze te voorzien van enkele lagen magneet- en/of bordverf. Zo kan je schrijven of tekenen op je muur en er elke week nieuwe foto’s op hangen. Met andere woorden: bord- en krijtverf brengen automatisch afwisseling in je huis. Bovendien is het een leuke gimmick voor creatieve bezoekers.

Aanhangsels

Lekker gemakkelijk om je interieur op te waarderen: je muren behangen met herten (of andere dieren), kaders en decoratieve borden. Alles kan en alles mag!

Behang

Als je niet vies bent van je handen uit de mouwen steken, kan je aan het behangen slaan. De tijden dat behang geassocieerd werd met muffe prints zijn bovendien volledig voorbij. In een klassiek interieur kies je voor een tikje barok, in een Scandinavische woning ga je voor geometrische prints en wie wat kleur in huis wil brengen, opteert voor retro-geïnspireerd behangpapier.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels