Naar een energiezuinige woning in vier stappen

Naar een energiezuinige woning in vier stappen

Duurzaam bouwen, Immo, Nieuws

In 2010 werd de website renovatie2020 opgericht om de Vlaamse bouwer te helpen de energieprestaties van zijn woning op te krikken. Met alle veranderingen omtrent premies voor energiebesparende maatregelen, is het beschikbaar stellen van recente informatie van cruciaal belang.

De Vlaamse regering heeft het ambitieuze doel vooropgesteld om tegen 2020 geen energieverslindende woningen meer te hebben. Om de Vlaamse verbouwer te helpen de energieprestaties van zijn bestaande woning op te krikken werd de website renovatie2020 gecreëerd. Op de website kan u alle informatie vinden omtrent elk van de vier stappen die leiden naar een energiezuinigere woning: isolatie van dak of zoldervloer, plaatsen van hoogrendementsglas of vervanging van raamprofielen, plaatsen van een condensatieketel of een warmtepomp en muurisolatie.

U krijgt er een praktisch overzicht van wat de overheid voor een welbepaalde situatie adviseert, welke oplossingen voorhanden zijn om aan deze richtlijn te voldoen, waar documentatie kan worden aangevraagd, waar verdelers en plaatsers te vinden zijn, van welke steunmaatregelen kan worden genoten, en wat de geschatte kost en terugverdientijd zijn.

Bovendien worden tal van referenties getoond en kan u getuigenissen lezen van verbouwers die de energiebesparende stap in kwestie reeds hebben gezet.

Actueel Het wordt steeds moeilijker om op de hoogte te blijven van de correcte regelgeving omtrent energiebesparende maatregelen. Zo werden er onlangs nog extra steunmaatregelen voor hoogrendementsbeglazing en zonneboilers aangekondigd. Vandaar dat de geactualiseerde informatie over steunmaatregelen een echte meerwaarde is van de website.

Nieuw is ook het feit dat de button ‘nieuws’ er sinds kort roodgloeiend staat doordat er permanent informatie wordt aan toegevoegd: verhoogde premies voor hoogrendementsglas, berichtgeving over jonge gezinnen die renoveren verkiezen boven bouwen, het succes van dakisolatiemaatregelen, wedstrijden die het Vlaams Energie Agentschap organiseert… Alles wordt onmiddellijk onder de button nieuws geplaatst.

Indien u wilt verbouwen of uw woning energiezuiniger maken, is renovatie2020 zeker een bezoekje waard. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels