Natuurlijk, recycleerbaar en Belgisch: isolatie van hennep en kalk

Isolatie

In 2011 startten twee Belgische ingenieurs samen een onderzoeksproject naar een performant isolatiemateriaal dat niet uit de petrochemische industrie afkomstig is, en met een voorkeur voor lokale producten van lokale leveranciers.

Het resultaat van hun onderzoek brengen ze nu op de markt onder de naam IsoHemp, een isolatieblok op basis van kalk en hennep, 100 % natuurlijk en recycleerbaar. Naast de isolerende kwaliteiten, draagt de natuurlijke samenstelling van de blokken bij tot een goede vochtregulering in huis.

Het materiaal is bovendien geluiddempend én weer-, vuur- en vorstbestendig. De grote, maar lichte blokken zijn makkelijk en snel te plaatsen, en zijn geschikt voor nieuwbouw (als aanvulling op dragende structuren), renovaties (buiten- of binnenisolatie) óf voor het optrekken van binnenmuren.

Om de productieketen zo kort mogelijk te houden, is de kalk in de IsoHemp-blokken afkomstig uit Belgische groeves en wordt hennep gekweekt op velden in de buurt van de fabriek in Fernelmont. (SDM/VH)

www.isohemp.be

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels