Nederlandse huizenprijzen dalen verder

Immo, Nieuws

De huizenprijzen in Nederland zullende het komende anderhalf jaar nog verder dalen, oordeelt Standard & Poor's. De Nederlandse bankensector zal de verdere verslechtering van de woningmarkt echter wel aankunnen, verwacht de kredietbeoordelaar.

De Nederlandse huizenmarkt zal de komende maanden weinig tekenen van verbetering merken. De markt zal dan ook gekenmerkt blijven door dalende huizenprijzen en minder transacties. De in het Nederlandse Lenteakkoord afgesproken wijzigingen op de woningmarkt, waaronder het uitfaseren van de hypotheekrenteaftrek, zullen volgens S&P verder bijdragen aan de verslechtering van de markt op de middellange termijn.

Wel opvallend is dat de Nederlandse banken “weerbaar” zijn tegen wanbetalers. Op lange termijn moet de situatie normaliseren, meent het agentschap.

Ook bouwsector doet het slecht

Nog slecht conjunctuurnieuws voor onze noorderburen is dat in het tweede kwartaal het aantal faillissementen op jaarbasis een kwart is gestegen. De hardste klappen vielen er in de industrie en de bouwsector.

Omdat banken nog steeds terughoudend zijn met het verstrekken van kredieten aan bedrijven of particulieren die een huis willen kopen, “is de verwachting dat deze sectoren voorlopig nog niet uit het dal komen”, zegt Jan Willem de Vries, directeur van Dun&Bradstreet, het adviesbureau dat de faillissementen in kaart bracht. (Belga/RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels