Niet alle na-isolatiebedrijven hebben vereist premiecertificaat

Niet alle na-isolatiebedrijven hebben vereist premiecertificaat

Isolatie, Nieuws

Wie vanaf nu recht wil hebben op de premie voor muurisolatie moet in zee gaan met een aannemer die over het ATG-certificaat beschikt. Maar lang niet alle aannemers beschikken daarover.

Vanaf 1 juli is de premievoorwaarde voor muurisolatie veranderd. Wie vanaf nu recht wil hebben op de subsidie moet in zee gaan met een aannemer die over het ATG-certificaat beschikt.
Dat certificaat is voor de klant een garantie dat de aannemer volgens de regels van de kunst werkt en dat het isolatiemateriaal aan de juiste eisen voldoet. Er is ook een officiële lijst van welke aannemers voldoen aan deze nieuwe eisen, wat dus betekent dat alle na-isolatieaannemers over het juiste certificaat beschikken. Het gevolg is dat ze wel mogen blijven na-isoleren, maar dat hun klanten niet langer recht hebben op de premie. Dat zegt Tom Sels, voorzitter van de vakvereniging na-isolatie de CBI-CCI op livios.

Het gaat in de meeste gevallen echter om administratieve redenen, zoals bijvoorbeeld een te laat ingediende aanvraag. Zo zitten er nog heel wat bedrijven in de pijplijn die hun certificaat zullen ontvangen, maar het gewoon momenteel nog niet in handen hebben. Indien u voor 1 juli een afspraak hebt gemaakt, maar uw aannemer nog geen certificaat heeft, zal u dus geen recht hebben op een premie. Voor meer informatie kan u steeds bellen op het nummer 1700 van het VEA. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels