Nieuw kwaliteitslabel introduceert sterren voor bouwbedrijven

Immo, Nieuws

Bouwbedrijven zullen voortaan net als restaurants kunnen pronken met sterren, dankzij het nieuwe nationale label "Construction Quality" dat De Confederatie Bouw heeft voorgesteld.

Een neutrale organisatie zal de bedrijven doorlichten en de sterren toekennen. Het nieuwe label heeft twee luiken: Construction Quality Management (CQM) en Construction Quality Skills (CQS).

Construction Quality Management

Het eerste is een kwaliteitslabel waarmee aannemers kunnen aantonen dat zij zich engageren tot een correcte en kwalitatieve uitvoering van de werken. Het beoordeelt de organisatie van het bedrijf.

Bedrijven kunnen gaan voor één, twee of drie sterren. De eisen zijn daarbij telkens wat hoger, net als de som die moet worden neergelegd om de doorlichting te laten uitvoeren. Het gros van de bouwbedrijven zal volgens Georges Klepfisch, gedelegeerd bestuurder van Construction Quality, in de categorie van één of twee sterren terechtkomen.

Specifieke technische kennis

Het tweede luik van het label, Construction Quality Skills, is bedoeld voor bedrijven die zich onderscheiden door een specifieke technische kennis die ze hebben. Dat zal op de werven worden gecontroleerd, verzekert Klepfisch. De nieuwe labels vervangen de bestaande labels Qualibouw en CoQual.

Het gaat om een initiatief van de Confederatie Bouw, in samenwerking met de Belgian Construction Certification Association (BCCA), de Belgian Construction Quality Society (BCQS) en Federale Verzekering. (Belga/RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels