Nieuwe bouwvergunning voor diamantvormig gebouw in Gent

Nieuwe bouwvergunning voor diamantvormig gebouw in Gent

Nieuws

De Oost-Vlaame deputatie verleende donderdag een bouwvergunning voor een diamantvormig kantoorgebouw in de buurt van het station Gent-Sint-Pieters.

Het ontwerp, van het New Yorkse architectenbureau Asymptote, komt langs de Fabiolalaan en moet het Oost-Vlaams hoofdkantoor worden van ING. De acht verdiepingen tellende ontwikkeling komt op een terrein van Eurostation (Sofa NV). De plannen dateren van 2012 en stootten op protest van buurtbewoners, al dan niet verenigd in het buurtcomité Buitensporig.

Nadat het stadsbestuur een bouwvergunning weigerde, en de deputatie in beroep toch een vergunning verleende, vernietigde in april van dit jaar de Raad voor Vergunningsbetwistingen de bouwvergunning. De deputatie besliste nu over een nieuwe bouwaanvraag, en legde bijkomende voorwaarden op. Zo moet de openbare ruimte groter worden en moet er in een afgebakend deel minstens een semi-publieke ruimte komen, zoals een tentoonstellingsruimte, studie- of werkruimte of een vergaderzaal. Er moeten ook 160 kwaliteitsvolle fietsenstalling gebouwd worden en het advies van de brandweer moet nageleefd worden. (Belga)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels