Nieuwe editie van ‘Ik Ga Bouwen & Renoveren’ vanaf nu te koop

Nieuws

In het septembernummer van 'Ik Ga Bouwen & Renoveren' is het centrale thema 'comfort'. We hebben onder meer aandacht voor levenslang wonen en tonen een designloft voor een rolstoelgebruiker. Daarnaast richten we ons ook op isoleren zonder isolatie én het belang van goede dakisolatie.

Architectuur en design

Ik ga Bouwen & Renoveren streeft er sinds vele jaren naar eigentijdse woningen met een bijzondere architecturale waarde te presenteren. Waarom? Omdat we nu eenmaal vinden dat architectuur een vertaling moet zijn van de tijdsgeest. Elke periode uit de geschiedenis wordt immers gekenmerkt door een specifieke architectuur die wordt bepaald door de bouwvoorschriften, de veiligheidseisen en het comfortniveau van die tijd.

Daarnaast spelen ook steeds het budget, de beschikbare materialen en de technische kennis en knowhow van de bouwprofessional een belangrijke rol. Zo komt het dat de architectuur van vandaag grondig verschilt van die van twintig of zelfs amper tien jaar geleden. Door de razendsnelle evolutie van de technieken en van de materialen, maar ook van de wet- en regelgeving, staan architecten elke dag voor nieuwe uitdagingen.

We doen ons uiterste best om de actualiteit op de voet te volgen en u elke editie opnieuw te inspireren op basis van de nieuwste architecturale evoluties en trends. Maar we willen nog verder gaan. Het architecturale en technische aspect blijft uiteraard belangrijk, maar we willen ook meer aandacht schenken aan de inrichting. Een woning is vandaag namelijk niet langer louter een waterdichte en veilige plek om te leven, maar ook de plek bij uitstek om te herbronnen. Om die reden wordt de bouwheer almaar veeleisender wat betreft de inrichting van de woning en de aanleg rond het huis.

Functioneel is niet langer voldoende, want het oog wil ook wat. Voor sommigen wordt zich omringen met mooie voorwerpen daarom een echte levensfilosofie. Om op die tendens in te spelen, introduceren we in dit nummer een nieuwe rubriek in het teken van design. Net zoals we graag architecten van bij ons in de kijker zetten omdat ze zich onderscheiden door een eigentijdse en persoonlijke visie op wonen, willen we u vooral met Belgische designers laten kennismaken.

Elke maand zullen we u artikels, activiteiten, tentoonstellingen, interviews, weetjes, shoppingtips,… introduceren die u kunnen helpen om uw passie voor een kwalitatieve leefomgeving door te trekken in de objecten rondom u. We wensen u veel leesplezier en kijken uit naar uw reacties over deze nieuwe rubriek.

Eric Cloes Hoofdredacteur

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels