Nieuwe prijs voor duurzaam bouwen gelanceerd

Nieuws

Met The Blue House wil men duurzaam en betaalbaar wonen belonen. Het is een initiatief van Vlaams architect Bob Van Reeth en visionair tekenaar en decorontwerper François Schuiten.

Met deze prijs wil de Stichting voor Toekomstige Generaties duurzaam bouwen en verbouwen stimuleren, waarbij niet alleen wordt gedacht aan energiebesparende en ecologische maatregelen, maar waarbij ook slimme oplossingen worden ingezet om de kosten op korte, middellange en lange termijn zo veel mogelijk te beperken. De architect die hierop het beste antwoord biedt voor een gebouw met voornamelijk woonbestemming, ontvangt een prijs van 5000 euro en natuurlijk ook heel wat publiciteit.

“Als we een toekomst willen waarin ook de volgende generaties nog welkom zijn, is het absoluut van belang dat we onze manier van wonen grondig in vraag stellen. Daarom heeft de Stichting voor Toekomstige Generaties The Blue House in het leven geroepen”, aldus Van Reeth.

Op die manier willen ze architecten aanmoedigen om privéwoningen te bouwen of te verbouwen die voldoen aan de criteria voor duurzame ontwikkeling. Architecten moeten op zoek naar vernieuwende oplossingen voor tijdloze, aangename woningen, om de kosten voor de gebruikers, de maatschappij en de planeet te beperken.

Voor meer informatie, het wedstrijdreglement, de selectiecriteria en de inschrijvingsformulieren kan u hier terecht. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels