Nieuwe publicatie over brandveilig werken bij dakafdichtingswerken

Nieuwe publicatie over brandveilig werken bij dakafdichtingswerken

Dakdekking

De Belgische Vereniging Aannemers van Dichtingswerken (BEVAD) heeft een nieuwe publicatie uitgebracht waarin je informatie kan terugvinden over brandveilig werken bij dichtingswerken. Bij een brand op een dak wordt er vaak gewezen naar de dakafdichter en daarom is beter informeren een noodzaak.

Het afdichten van platte daken gebeurt dikwijls met de hulp van een gasbrander. Hierdoor moeten er strenge veiligheidsmaatregelen genomen én gevolgd worden voor brandveilig werken. Het BEVAD werkte daarom aan een nieuwe publicatie waarin je uitleg kan vinden op welke manier een dakafdichter brandveilig kan werken. Het nieuwe document kan beschouwd worden als een werkinstrument voor de vakman. Voor het maken van deze publicatie ging het BEVAD dan ook naar mensen in het werkveld én stelde een speciale werkgroep samen om de kwaliteit, juistheid en volledigheid van de informatie te garanderen.

Zo kan je er informatie terugvinden over het correctie gebruik van de apparatuur, maar ook hoe je een brand op een dak kan blussen en de eerste hulp toedienen bij mensen met brandwonden. Ook wordt er ingegaan op het gevaar van explosie bij het gebruik van solventgedragen primers. Het BEVAD raadt dan ook aan om vanaf nu enkel nog met watergedragen primers te werken op daken.

Wie meer informatie over deze publicatie wenst, kan contact opnemen met de Confederatie Bouw.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels