Nieuwe Vlaamse groene energieleverancier op de markt

Nieuwe Vlaamse groene energieleverancier op de markt

Nieuws

Met Elegant is er een nieuwe, Vlaamse speler op de energiemarkt bijgekomen. Elegant biedt groene stroom en aardgas aan gezinnen en kmo's.

Elegant is een jong energiebedrijf van de oprichters Maarten De Cuyper en Stijn Lenaerts. Beiden zijn ook de oprichters van GreenFever, een ontwikkelaar van groene-energieprojecten. Zo heeft GreenFever het 6,5 hectare groot zonnepark in Veurne in portefeuille.

Elegant heeft een vergunning op zak van de Vlaamse energieregulator Vreg en draaide al een tijd proef. Sinds donderdag 19 april kunnen geïnteresseerden effectief klant worden bij de nieuwe leverancier. De stroom die Elegant levert, komt van duurzame energieprojecten in Vlaanderen; aardgas haalt het bedrijf onder meer uit Nederland en Noorwegen.

Goedkoope leveranciers

Het bedrijf profileert zich als Vlaams en wil de klant een langetermijnperspectief bieden, zegt oprichter Maarten De Cuyper. Als een echte prijsbreker profileert het zich niet. “We hebben wel de bedoeling om steeds in de top drie van goedkoopste leveranciers te zitten.” Op de V-test van de Vreg springt Elegant alvast naar de top van goedkoopste stroomleveranciers.

Elegant hoopt tegen het eind van het jaar een 5.000-tal klanten aan zich te binden. (Belga/DB)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels