Nieuwe woonomgevingen

Nieuws

De trends van dit moment? Aan de waterkant en in de hoogte! Brussel, Antwerpen, Gent, Mechelen, Luik, Namen, Leuven en heel wat andere (kleinere) Belgische steden bouwen hun residentiële woonprojecten aan de oevers van een stroom, rivier of kanaal.

De trends van dit moment? Aan de waterkant en in de hoogte! Brussel, Antwerpen, Gent, Mechelen, Luik, Namen, Leuven en heel wat andere (kleinere) Belgische steden bouwen hun residentiële woonprojecten aan de oevers van een stroom, rivier of kanaal. De waterkant is (opnieuw) aantrekkelijk als exclusieve locatie om te wonen. De belangrijkste kenmerken van die nieuwe wooneenheden zijn: uitstekende energieprestaties, comfortabele buitenterrassen en kwalitatieve gemeenschappelijke ruimtes zoals siertuinen, speeltuinen, jachthavens,… Alles wordt uit de kast gehaald om nieuwe bewoners aan te trekken! De kopers van dergelijke panden zijn dan ook niet enkel op zoek naar een geschikt en comfortabel onderkomen, maar ook en vooral naar een leefkader met net dat ietsje méér.

Een andere opmerkelijke tendens is de terugkeer van de woontorens. Na de UP-site toren in Brussel en de Park Tower in Antwerpen verleende de Stad Gent onlangs een stedenbouwkundige vergunning voor de bouw van twee Queen Towers. Een paar honderden gezinnen onder hetzelfde dak én bewoners die gebruik kunnen maken van de exclusieve infrastructuur: daktuinen met terras, zwembad, sauna, speelzaal, brasserie, bioscoop,… Ook hier werd duidelijk niet op middelen en diensten beknibbeld om toekomstige residenten te verleiden. Volgens de promotoren hoeft niemand na zijn of haar dagtaak nog het gebouw uit om zich te ontspannen. Die zelfbedruipende microkosmos fungeert meteen als hun belangrijkste marketingargument.

Eric Cloes, Hoofdredacteur

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels