Nog ruimte voor energiebesparingen in woning van Vlamingen

Nieuws

In Vlaanderen is er nog ruimte om energie te besparen in zeven op tien woningen. Meer energiebesparende maatregelen nemen, wil zeggen dat je op je maandelijkse energiefactuur kan besparen. Bovendien blijken de premies voor energiebesparende maatregelen een groot succes.

In Vlaanderen is er nog ruimte om energie te besparen in zeven op tien woningen. Meer energiebesparende maatregelen nemen, wil zeggen dat je op je maandelijkse energiefactuur kan besparen. Bovendien blijken de premies voor energiebesparende maatregelen een groot succes. In Vlaanderen werden er vorig jaar zo’n 155.000 energiepremies aangevraagd. Dit werd ook bevestigd daar een enquête die het Vlaamse Energieagentschap uitvoerde bij ruim duizend Vlamingen. Bijna de helft van de Vlamingen heeft al gebruikt gemaakt van een of meerdere premies. Maar in zeven op de tien woningen is er nog ruimte voor verdere besparingen, en die kunnen de energiefactuur met gemiddeld 65 euro per maand verlichten. Dat heeft Vlaams minister van Energie en Wonen Freya Van den Bossche (sp.a) bekendgemaakt bij de lancering van een nieuwe informatiecampagne over de premies.

“Steeds meer mensen zijn overtuigd van het belang van energiebesparing en zetten ook stappen in die richting,” aldus Van den Bossche. “Maar we merken dat mensen vaak maar één energiebesparende maatregel nemen, en niet de andere. Terwijl net de combinatie van de twee de grootste besparing oplevert.”

Om de Vlaming te overtuigen van het nut van de combinatie van dakisolatie, muurisolatie, een hoogrendementsketel én dubbele beglazing, wordt een grootschalige campagne op touw gezet. Zo werd de campagne “Ga voor een 100 procent warm nest” gelanceerd. Deze campagne bevat ook een 4-punten isolatietest, waarmee de Vlaming kan uitzoeken hoe warm en energiezuinig zijn ‘nest’ nu eigenlijk echt is. Daarnaast kan hij ook uitrekenen hoeveel hij kan besparen met extra ingrepen en op welke premies hij kan rekenen. De test is beschikbaar via www.energiesparen.be.

(Belga/LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels