‘Nood aan steun voor energiezuinige basisinvesteringen’

‘Nood aan steun voor energiezuinige basisinvesteringen’

Nieuws

De extra maatregelen die minister Freya Van den Bossche wil nemen, zijn geen compensatie voor de weggevallen belastingverminderingen. Dat vindt de sectororganisatie Bouwunie.

Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche wil milieu- en energievriendelijke investeringen meer aanmoedigen. Zo lanceert ze de denkpiste om de weggevallen belastingvermindering te compenseren met nieuwe maatregelen, waarin een premie voor warmtepompen centraal staat. De minister wil tot 15.000 euro premie geven voor de installatie van een warmtepomp in een bestaande woning, op voorwaarde dat de verbouwer zijn of haar woning ook grondig isoleert.

De Bouwunie reageert nu dat ze tevreden zijn met de inspanningen die worden gedaan, maar benadrukken ook dat een hoge premie voor de installatie van een warmtepomp geen compensatie is voor de weggevallen belastingverminderingen. “De belastingvermindering was een ondersteuning voor een basisinvestering die voor iedereen haalbaar was. Het grondig isoleren van de woning, gecombineerd met de installatie van een warmtepomp ondersteunt enkel wie voldoende kapitaalkrachtig is”, aldus Bouwunie.

Ze vragen dan ook ondersteuning voor energievriendelijke investeringen die haalbaar zijn voor een doorsnee budget en willen dat de minister verder overleg pleegt met de sector. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels