Oasiq laat zich inspireren door jaren 50 voor tuinmeubilair

Oasiq laat zich inspireren door jaren 50 voor tuinmeubilair

Buitenmeubilair

Voor de nieuwe collecties van hun buitenmeubilair heeft het bedrijf Oasiq zich laten inspireren door de hoogdagen van design, de jaren vijftig. Het bedrijf ging de tuinmeubelen een vintage 'look' geven, gecombineerd met hedendaagse materialen.

In totaal zijn er voor deze lente en zomer vier nieuwe collecties uitgebracht door Oasiq. Stuk voor stuk bestaan de collecties uit functionele meubelen die een uniek design hebben. Bovendien kiest Oasiq voor hoogwaardige materialen, waardoor het label ook heel dicht bij de natuur blijft.

De eerste collectie kreeg de naam ‘Corail’. Dit is een collectie met meubelen die passen in een stadstuin of op het balkon van een hip appartement. Voor het design liet Oasiq zich baseren op Parijs buitenmeubilair. Hoewel het er vrij robuust uitziet, is het toch licht van gewicht zodat je het makkelijk kan opbergen.

De tweede collectie ‘Diuna’ is verfijnd en robuust. Teak hout staat centraal binnen deze collectie. De collectie is ontworpen dat de meubels solide maar verfijnd zijn en licht van gewicht zodat ze gemakkelijk stapelbaar zijn. Bij deze collectie is de jaren 50 ‘look en feel’ zeer goed zichtbaar.

Bij de derde collectie ‘Sandur’ staat comfort centraal. Het gaat om geweven ontwerpen die gemaakt zijn uit onder meer draadstaal en geweven touw, wat de stoelen ook een zachte uitstraling geeft. De Sandur-collectie is UV- en waterresistent.

De laatste collectie van Yland, waarbij flexibiliteit de voornaamste eigenschap is. Je kan verschillende meubelen uit deze collectie met elkaar gaan combineren. Je kan 6 stukken buitenmeubilair moeiteloos met elkaar combineren en eigen ‘hoekjes’ creëren. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels