Onderzoeksinstituut voor stadsontwikkeling ‘Euricur’ wordt netwerkorganisatie

Onderzoeksinstituut voor stadsontwikkeling ‘Euricur’ wordt netwerkorganisatie

Nieuws

Euricur, een Europees onderzoeksinstituut rond stedelijke ontwikkeling, verandert in een netwerkorganisatie. Dat maakten de KU Leuven en de stad Gent bekend.

“Al meer dan 25 jaar bevordert en ontwikkelt Euricur (European Institute for Comparative Urban Research) internationaal vergelijkend onderzoek en onderwijs over stedelijke ontwikkeling”, verduidelijkt Dan Boutsen, decaan van de Faculteit Architectuur KU Leuven. “Het onderzoeksinstituut heeft bovendien een nauwe band met het Europees stedennetwerk Eurocities, een samenwerkingsverband van zes grote Europese steden en andere organisaties die naar steden kijken vanuit een internationaal perspectief.”

Uitvalsbasis Gent

Het nieuwe bestuur is samengesteld uit vertegenwoordigers van de universiteiten van Leuven, Amsterdam, Venetië, Rotterdam en Porto. De Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a) en decaan Dag Boutsen vertegenwoordigen respectievelijk de Stad Gent en de Faculteit Architectuur van de KU Leuven in de adviesraad.

Het secretariaat van Euricur is gevestigd in Gent, omwille van de aanwezigheid van de Faculteit Architectuur in Gent en de nauwe band die de stad met Eurocities heeft. (Belga)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels