Ongestoord huizen kijken tijdens mijn thuis op maat

Ongestoord huizen kijken tijdens mijn thuis op maat

Actualiteit, Nieuws

Een nieuwe naam, een beproefd concept: één dag ongestoord binnenkijken in meer dan honderd woningen met de bedoeling ideeën en inspiratie op te doen voor jouw project op maat. En, wie weet, wel de architect van jouw dromen tegen te komen. Eén datum: 30 september

Deze allereerste editie van mijn thuis op maat – dat Mijn Huis Mijn Architect opvolgt – richt zijn blik op de (nabije) toekomst. In het licht van het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen, ondertussen beter gekend als de ‘betonstop’, zijn we immers verplicht om anders te gaan bouwen, flexibeler, beter toegankelijk, om slimmer gebruik te maken van de reeds bebouwde oppervlakte. Nieuwe woonvormen dringen zich op.

De geselecteerde projecten voor deze openhuizendag – renovatie en nieuwbouw – schrijven zich stuk voor stuk in in dit “toekomstmodel”. Ze tonen bovendien dat het wonen van morgen comfortabel en betaalbaar blijft.

Een eigen verhaal

Het Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV) vond voor deze nieuwe openhuizendag zo’n 140 eigenaars bereid om de deuren van hun woning open te zetten voor geïnteresseerde kandidaat-(ver)bouwers. Je kan er dus rustig rondkijken. Bovendien hoor je uit eerste hand de verhalen en ervaringen van de eigenaars, en geeft de architect de nodige uitleg bij het ontwerp. Wie weet vind je er dus de architect die jouw project mee kan begeleiden.

Praktisch

Zondag 30 september van 13u tot 18u op diverse locaties in Vlaanderen en Brussel

 

Bezoek is gratis, vooraf registreren op de website is wel verplicht. Sommige woningen zijn enkel op afspraak te bezoeken

 

Meer info en een overzicht van alle deelnemende projecten vind je op www.mijnthuisopmaat.be

Gratis en voor niets

Alle woningen zijn gratis te bezoeken, mits registratie op de website. Hier vind je ook een overzicht en beschrijving van de deelnemende projecten per provincie. Zo maak je makkelijk een selectie van de woningen die je wil bezoeken. Opgelet, sommige projecten zijn enkel te bezoeken op afspraak. Dit staat ook telkens vermeld. De organisatie bundelde ook een aantal innovatieve projecten in een inspiratiemagazine dat je gratis kan meenemen na je bezoek. In het septembernummer van Ik ga Bouwen vind je alvast een klein voorsmaakje.

 

Tekst Sarah De Meûter

Openingsbeeld Luc Roymans

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels