Ongunstige omgevingsfactoren opsporen met de lecherantenne

Ongunstige omgevingsfactoren opsporen met de lecherantenne

niet importeren

Via de lecherantenne kan positieve en negatieve straling van de bouwgrond en de materialen opgespoord worden.

Aangezien de Lecherantenne de aanwezigheid van elektromagnetische velden aangeeft, kan ze meer dan enkel water opsporen. Iedere elektromagnetische frequentie kan worden waargenomen. Dat maakt dat de Lecherantenne ook nuttig gebruikt kan worden in de woningbouw.

Zo kunt u, bijvoorbeeld, objectief laten nagaan of de bouwmaterialen die u wilt gebruiken, een positieve of negatieve straling hebben. Kalk en baksteen (uit klei) staan geboekstaafd als gunstige bouwmaterialen, bouwblokken uit beton zijn dat dan weer niet. Ondanks zijn gezond imago is hout ook niet altijd ideaal. Het kan immers de elektromagnetische stralen gemakkelijk via zijn vezels leiden.

Nog voor het kiezen van de bouwmaterialen kunt u een wichelroedeloper ook vragen om het bouwperceel te onderzoeken. Met de Lecherantenne kan hij of zij ongunstige omgevingsfactoren opsporen in de buurt van het perceel. De aanwezigheid van bepaalde ertsen of gesteente – bijvoorbeeld kwarts – kan een negatieve invloed hebben op de gezondheid.

Bijkomend onderzoek

Dat kan voor de wichelroedeloper een reden zijn om de aankoop van het perceel af te raden. Op het perceel zelf kan de wichelroedeloper de plaatsen met de minste negatieve elektromagnetische straling detecteren. Hier kunnen bijvoorbeeld de slaapkamers worden ingebracht in het grondplan van de woning.

Belangrijk is wel te benadrukken dat het onderzoek van een bouwperceel een oriënterend nut heeft, maar dat eenmaal de woning gebouwd is, vaak toch nog een nieuw onderzoek nodig is. Een woning gedraagt zich immers als een camera obscura – waar door een gaatje het beeld van de omgeving op de achterwand van de donkere doos wordt geprojecteerd.

Op dezelfde manier wordt binnen de vier muren van de woning – en zelfs de kamers – de driedimensionale aanwezigheid van elektromagnetische velden in de buurt van de woning opnieuw in de woning of kamers geprojecteerd. Een woonbioloog kan eventuele negatieve straling neutraliseren en de woning omvormen tot een prettigere en gezondere leefomgeving. Maar daartoe moet hij de woning dus opnieuw doormeten.

Tim Vanhove

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels