Online informatiepunt voor duurzame renovatie

Nieuws

Het is een initiatief van twee grote spelers uit de sector: isolatiespecialist Recticel Insulation en Wienerberger, producent van keramische bouwmaterialen en -oplossingen.

Op de website allesoverdebouwschil.be kan je alle informatie vinden over duurzaam verbouwen. Het is een initiatief van twee grote spelers uit de sector: isolatiespecialist Recticel Insulation en Wienerberger, producent van keramische bouwmaterialen en -oplossingen.

De website heeft als doel om consumenten wegwijs te maken in de wereld van duurzaam renoveren. Hierbij staat energiezuinigheid ook centraal. De website legt de focus op de ‘bouwschil’, dat is de grens tussen de woonruimte in de woning en de buitenwereld. De site geeft antwoord op veel gestelde vragen over renoveren en volgt ook de renovatiestappen van een testwerf in Spiere, een gemeente op de grens tussen West-Vlaanderen en Henegouwen.

Deze testwerf in Spiere is een project dat Wienerberger en Recticel Insulation samen met de KU Leuven hebben gelanceerd in 2012. De bedoeling is om een oude woning volledig te renoveren met kwaliteitsvolle isolatie en een afwerking met kleipannen op het dak. Intussen is de renovatie van deze 100-jaar oude woning voltooid en de stapsgewijze aanpak, die waardevolle informatie opleverde, kan je terugvinden op de website.

Alles over de bouwschil

De website loodst bezoekers doorheen alle energetische en esthetische aspecten van de bouwschil. Tekst en video geven antwoorden op vragen over wooncomfort, isolatieoplossingen en gevelbekleding. Bezoekers vinden er ook nuttige info over energiepremies, tips voor materiaalkeuzes.

Bezoekers kunnen ook zelf vragen stellen, die meteen ook zullen beantwoord worden. Het blijft een groeiend platform met een voortdurende aanvulling van relevante informatie. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels