Ontdek de gevaren voor kinderen in het Reuzenhuis

Ontdek de gevaren voor kinderen in het Reuzenhuis

Nieuws

Met het Reuzenhuis blijft de Gezinsbond aandacht vragen voor de veiligheid van de kinderen, ook binnenshuis.

Met het Reuzenhuis blijft de Gezinsbond aandacht vragen voor de veiligheid van de kinderen, ook binnenshuis.

Het Huis is nu te bekijken in in Brugge. De ervaringsgerichte expo vertoefde al in Antwerpen en Leuven en trekt nog naar Genk en Gent.

Met een volledig huisinterieur dat tot drie keer werd vergroot, wil de Gezinsbond ouders en grootouders door de bril van een kind laten kijken. Daarmee raken ze bewust van de gevaren die vaak uit het oog verloren worden.

“We zijn allemaal kind geweest, maar we weten niet meer hoe het eruit zag. Daarom is het nodig dat we gewezen worden op de risico’s. Ook de ouders hebben dus nog de nodige opvoedingssteun nodig”, zei gedeputeerde voor Welzijn Myriam Vanlerberghe

(sp.a).

De Gezinsbond staaft de nood aan meer aandacht met cijfers. Twee op drie ongevallen met kleine kinderen gebeuren namelijk in de zogenaamde ‘veilige woonomgeving’. Het is al de vijfde keer dat de expo Vlaanderen rondtrekt. “We doen dat om de vijf jaar. Dan hebben we een nieuwe generatie ouders, maar ook andere gevaren”, zei coördinator

Erik Boon.

Het Reuzenhuis lijkt opnieuw een succes te worden. In Antwerpen en Leuven kwamen al meer dan achtduizend mensen opdagen en in Brugge mikken ze op vijfduizend bezoekers. Ook de voorinschrijvingen voor Genk en Gent lopen vlot. Het Reuzenhuis staat nog tot 10 maart in de gebouwen van het Brugse Belfort. (Belga/MS)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels