Ontdek een nieuw beroep op de BIS-beurs

Nieuws

U wenst te investeren in vastgoed? Wist u dat u zich daarbij kunt laten bijstaan door een professional die uw belangen verdedigt. Ontdek het op de BIS-beurs.

U wenst te investeren in vastgoed? Wist u dat u zich daarbij kunt laten bijstaan door een professional die uw belangen verdedigt. Ontdek
het op de BIS-beurs.

Doorgaans is het de verkoper die een vastgoedmakelaar inschakelt en betaalt om zijn goed voor hem te verkopen. Die laatste heeft er alle belang bij om de belangen van de verkoper te verdedigen en soms niet alle informatie door te spelen aan de koper. Omdat zijn vergoeding doorgaans bestaat uit een percentage van de verkoopprijs, zal hij uiteraard trachten het goed tegen een zo hoog mogelijke prijs te verkopen.

Een koper die niet op de hoogte is van de actualiteit in de vastgoedsector, doet er dus goed aan om zich professioneel te laten bijstaan en adviseren. Daarvoor kan hij een beroep doen op een vastgoedcoach. Die gaat op zoek naar het vastgoed dat het best beantwoordt aan de wensen en verlangens van de koper en zal een zo laag mogelijke prijs onderhandelen in functie van de gebreken en de noodzakelijke werken die hij heeft vastgesteld (en die u als koper moeilijk kunt detecteren).

Uiteraard moet deze coach ook betaald worden, maar er is veel kans dat zijn vergoeding ruimschoots wordt gecompenseerd door de lagere verkoopprijs die hij heeft onderhandeld. Degelijk bijgestaan met de juiste informatie zult u veel sterker staan tijdens uw zoektocht naar vastgoed. Stof tot nadenken, vindt u niet?

Eric Cloes, hoofdredacteur Ik ga Bouwen & Renoveren

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels