Ontdek het appartementsgebouw van de toekomst

Ontdek het appartementsgebouw van de toekomst

Nieuwe appartementen en loften

Vind jij het vervelend altijd hetzelfde uitzicht te hebben vanuit je appartement? Dan zou jij de ideale bewoner zijn van het thesisproject Turn to the Future van de Taiwanese designer Shin Kuo. Hij ontwierp namelijk een rond haar eigen as draaiend appartementsgebouw, waardoor bewoners elke dag een ander uitzicht hebben.

De toren is opgebouwd uit verschillende losse woonunits die rond een spiraal draaien. Het systeem is te vergelijken met dat van een roller coaster, alleen gaat het (gelukkig voor de toekomstige bewoners) net iets minder snel. Elk appartement begint bovenaan en draait door de spiraal horizontaal naar beneden. Wanneer een appartement de bodem raakt, wordt de unit met behulp van hydraulische systemen en een kraan terug naar de top van het gebouw gebracht, om zo opnieuw in de neerwaartse spiraal terecht te komen.

 

 

 

Zowel de mechanismen waarmee het gebouw zal draaien als de aparte units zullen voor een groot deel door een 3D-printer worden gemaakt. Hoe het allemaal juist in zijn werk zal gaan, ontdek je in dit filmpje.

<iframe src=”https://player.vimeo.com/video/116303272″ width=”500″ height=”300″ frameborder=”0″ webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

Bekijk meer van Shin Kuo’s ontwerpen op zijn website.

(EK)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels