Ontslag vorige Vlaamse bouwmeester: ‘Overheid kreeg bijna over hele lijn gelijk’

Actualiteit, Nieuws

Het kabinet van Vlaams minister-president Geert Bourgeois reageert zaterdag op de berichtgeving over het ontslag van Peter Swinnen als Vlaamse bouwmeester. De Tijd meldde dat de regering-Bourgeois de vorige Vlaamse bouwmeester ontslagen heeft wegens gesjoemel, maar dat het parket van Brussel de zaak geklasseerd heeft. Volgens het kabinet-Bourgeois heeft de arbeidsrechtbank de Vlaamse overheid "zowat over de hele lijn in het gelijk gesteld".

“Het klopt allerminst dat de Vlaamse regering in het ongelijk is gesteld. Wel heeft het parket beslist geen strafrechtelijk gevolg te geven aan de audit door Audit Vlaanderen naar de praktijken van de heer Swinnen als Vlaamse bouwmeester. Dit staat los van het arbeidsrechtelijke vonnis”, aldus het kabinet in een mededeling.

Het ontslag van Swinnen om dringende reden was terecht, oordeelde de arbeidsrechtbank. “Het vonnis stelt expliciet dat de heer Swinnen ‘wetens en willens’ opdracht gaf voor de terugbetaling van kosten aan zijn architectenbureau voor secretariaatswerkzaamheden uitgevoerd in zijn functie als Vlaamse bouwmeester.”

De vordering van Swinnen tot schadevergoeding werd afgewezen en de tegenvordering werd toegekend, zegt het kabinet, dat nog meegeeft dat Swinnen alleen een contractueel bedongen opzegvergoeding gekregen heeft. “De insinuaties dat het ontslag politiek gemotiveerd zouden zijn, slaan bijgevolg nergens op”, besluit het kabinet van de minister-president. (Belga)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels