Ontwerptalent? Schrijf je in voor de Belgische Prijs voor Architectuur

Nieuws

De Belgische Prijs voor Architectuur is een tweejaarlijks initiatief van de Federatie van Architectenverenigingen van België (F.A.B). Alle architecten kunnen inschrijven met één of meerdere residentiële en niet-residentiële gebouwen in de publieke en private sector, opgeleverd vanaf 2013 tot eind mei 2015.

Het initiatief wil recente realisaties van kwaliteitsarchitectuur te promoten. Na vier edities als mediapartner wordt A+ Architecture in Belgium, met zijn expertise als uitgever en organisator van architectuurconferenties en -tentoonstellingen, medeorganisator.

De “Belgische Prijs voor Architectuur” bekroont gebouwen in België, ontworpen door Belgische of buitenlandse architecten en buitenlandse realisaties van Belgische architecten. Deze verruiming t.o.v. vorige edities laat toe de Belgische architectuur beter te positioneren in de Europese context.

In een eerste fase kunnen de deelnemende architecten via de wedstrijdwebsite een beperkt dossier uploaden. Een architectuurjury, bestaande uit architecten en deskundigen, selecteert uit de inzendingen een 90-tal projecten, die later in aanmerking komen voor websites of tentoonstellingen. Nadien nomineert een eindjury, samengesteld uit Belgische en buitenlandse gerenommeerde architecten enkele projecten per categorie waaruit de categorielaureaten en finaal de winnaar van de Belgische Prijs voor Architectuur 2015 wordt aangeduid.

De officiële uitreiking van de Belgische Prijs voor Architectuur 2015 vindt plaats in Brussel half december 2015. Tijdens de daaropvolgende receptie kunnen alle aanwezigen de auteurs ontmoeten en de tentoonstelling van alle winnende en genomineerde realisaties bezichtigen. Naast de wedstrijdcatalogus van A+ Architecture in Belgium zijn alle resultaten te consulteren op de wedstrijdwebsite of te bezichtigen op een overzichtstentoonstelling tot het voorjaar van 2016.

INLICHTINGEN EN DEELNAME

Voor alle informatie en het wedstrijdreglement kan u terecht op WWW.FAB-ARCH.BE

Inschrijven kan vanaf 11 mei tot 2 juni 2015 en gebeurt online via de instructies op de website.

SECRETARIAAT BELGISCHE PRIJS VOOR ARCHITECTUUR 2015

Ernest Allardstraat 21, bus 3, 1000 Brussel

tel. 0472/09 40 61 – fax. 010/ 22 43 53 – E-mail: fabawards@fab-arch.be

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels