Onze zintuigen centraal op Batibouw

Nieuws

Eén van de twee thema's van deze editie van Batibouw zijn de vijf zintuigen. Want op een beurs worden letterlijk alle zintuigen aangesproken: bezoekers kunnen er de materialen niet alleen in het echt zien, maar ook voelen én zelfs ruiken.

Zo kan je in Paleis 6 met de blote voeten over verschillende vloeren lopen, van gepolijst beton over parket tot vinyl. Want of een vloer zacht of hard, en warm of koud aanvoelt, dat weet je niet bij het zien van een afbeelding op het internet.

Terwijl hout het zeer goed blijft doen als warm en natuurlijk materiaal, kunnen bezoekers in deze hal kennismaken met tal van alternatieven. Zo veroveren de kunstmatige materialen stilaan maar zeker hun plekje tussen de natuurlijke. Tenminste, als ze hun ‘alternatieve’ kantje goed weten te verstoppen. Daar zorgen de fabrikanten voor door hun steeds verder ontwikkelde productietechnieken. Zo biedt vinyl met een houtlook het voordeel ten opzichte van ‘the real thing’ dat het bestand is tegen water, geluiddempend is én slijtvast. Bovendien zijn met deze nieuwe materialen bepaalde effecten, zoals een verbrande look, mogelijk die met de echte varianten niet kunnen.

Mooi object

Back to basics, dat geldt ook voor de open haard. Steeds meer mensen kiezen opnieuw voor een exemplaar met echt hout. Want wat is er gezelliger dan thuis de open haard aansteken, en je laten omringen door de geur en het geknetter van écht hout dat brandt?

Ook de haard maakt dus meer en meer integraal deel uit van het interieur, en zorgt er op zijn beurt voor dat de bewoners zich eventjes in alle rust kunnen terugtrekken uit de buitenwereld. Gezelligheid is dus troef in Paleis 6 van Batibouw.

Een bijdrage van de organisatie van Batibouw

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels